Conchiglie s hřebenatkami

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme hřebenatky, vodu, polovinu citronové šťávy, cibuli, pepř, bobkový list a přivedeme k varu.
  • 2
    Zakryté zvolna vaříme, až jsou hřebenatky neprůhledné. Vyjmeme je, procedíme šťávu a uschováme ji.
  • 3
    Omáčka: rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a mírně podusíme 2 minuty, občas zamícháme. Přidáme mouku a mícháme ještě 1 minutu. Nalijeme vodu z hřebenatek. Vaříme a mícháme ještě několik minut, až omáčka zhoustne. Vlijeme smetanu a rajčatový protlak a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.
  • 4
    Ve velkém hrnci osolené vody těstoviny uvaříme podle návodu.
  • 5
    Těstoviny scedíme, potom je promícháme s máslem a zbývající citronovou šťávou. Do omáčky přidáme hřebenatky a prohřejeme je.
  • 6
    Rozdělíme na talíře. Na těstoviny nalijeme omáčku, ozdobíme petrželkou, citronovými řezy a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.