Conchiglie s hřebenatkami
55 min.
Ingredience
- 600gramůHřebenatka
- 75mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůRajčatová šťáva
- 40gramůCibule
- 1kusBobkový list
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
- 45gramůMáslo čerstvé
- 15gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 6kusůPepř černý celý
- Omáčka
- 45gramůMáslo čerstvé
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme hřebenatky, vodu, polovinu citronové šťávy, cibuli, pepř, bobkový list a přivedeme k varu.
- 2Zakryté zvolna vaříme, až jsou hřebenatky neprůhledné. Vyjmeme je, procedíme šťávu a uschováme ji.
- 3Omáčka: rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a mírně podusíme 2 minuty, občas zamícháme. Přidáme mouku a mícháme ještě 1 minutu. Nalijeme vodu z hřebenatek. Vaříme a mícháme ještě několik minut, až omáčka zhoustne. Vlijeme smetanu a rajčatový protlak a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.
- 4Ve velkém hrnci osolené vody těstoviny uvaříme podle návodu.
- 5Těstoviny scedíme, potom je promícháme s máslem a zbývající citronovou šťávou. Do omáčky přidáme hřebenatky a prohřejeme je.
- 6Rozdělíme na talíře. Na těstoviny nalijeme omáčku, ozdobíme petrželkou, citronovými řezy a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.