Conchiglie s kuřetem a pestem
85 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Conchiglie
- 60lžicOlej olivový
- 200gramůPórek
- 500gramůMleté kuřecí maso
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1hrnekVývar drůbeží
- 60gramůPaprika červená
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- Omáčka pesto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1171 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
96 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, pečlivě scedíme, necháme okapat.
- 2Na kolečka nakrájené pórky smažíme na oleji na středním ohni asi 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a smažíme, až zhnědne a všechna tekutina se z něj odpaří. Hrudky rozmělníme vidličkou. Přidáme mouku a kuřecí směs asi minutu podusíme. Potom přilijeme vývar, přidáme kostičky papriky, průběžně promícháváme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a směs asi minutu zvolna vaříme, až zhoustne.
- 3Omáčka pesto: bazalku, piniové oříšky, česnek a olej rozmixujeme dohladka a dáme do mističky nebo konvičky. Povrch zakryjeme fólií, aby se k omáčce nedostal vzduch.
- 4Směs masa upravíme do vychladlých těstovin. Naplněné conchiglie vložíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 15 minut, až se pokrm dokonale prohřeje. Potom do každé mušle nalijeme lžíci omáčky pesto a posypeme ji parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.