Conchiglie s paprikovým fondue

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nad ohněm ožehneme papriky (lze opéct i v troubě), vložíme do mikrotenového sáčku, necháme 10 minut odpočinout. Odstraníme z paprik černou slupku a semínka, omyjeme, nakrájíme na proužky.
  • 2
    Šalotku nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji s celým oloupaným stroužkem česneku, přidáme proužky paprik a smetanu. Osolíme, podlijeme 1/2 skleničkou vody a vaříme na mírném ohni 20 minut.
  • 3
    Vyjmeme česnek, papriky rozmixujeme na krém, několik necháme stranou na ozdobu, přidáme parmezán, osolíme, opepříme. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, když jsou „al dente", a ochutíme paprikovým fondue.
  • 4
    Přidáme nadrobno nakrájený fenykl a plátky papriky, které jsme nechali stranou.
  • 5
    Zamícháme, aby se chutě spojily. Těstoviny podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.