Conchiglie s paprikovým fondue
50 min.
Ingredience
- 320gramůTěstoviny Conchiglie
- 2kusyPaprika červená
- 1kusŠalotka
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80mililitrůOlej olivový
- 80gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůFenykl obecný
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nad ohněm ožehneme papriky (lze opéct i v troubě), vložíme do mikrotenového sáčku, necháme 10 minut odpočinout. Odstraníme z paprik černou slupku a semínka, omyjeme, nakrájíme na proužky.
- 2Šalotku nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji s celým oloupaným stroužkem česneku, přidáme proužky paprik a smetanu. Osolíme, podlijeme 1/2 skleničkou vody a vaříme na mírném ohni 20 minut.
- 3Vyjmeme česnek, papriky rozmixujeme na krém, několik necháme stranou na ozdobu, přidáme parmezán, osolíme, opepříme. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, když jsou „al dente", a ochutíme paprikovým fondue.
- 4Přidáme nadrobno nakrájený fenykl a plátky papriky, které jsme nechali stranou.
- 5Zamícháme, aby se chutě spojily. Těstoviny podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.