Conchiglie zapečené s telecím masem
45 min.

Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 120gramůPaprika červená
- 200gramůSýr Čedar
- 20gramůTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůTelecí maso mleté
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Conchiglie
- 3500mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
42 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 15 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě, dokud se tekutina úplně nevydusí. Přidáme papriku, krátce osmahneme a odstavíme. Již mimo oheň přimícháme strouhaný sýr. Lžičkou naplníme masovou směsí conchiglie, vyskládáme je do tukem vymazaného pekáčku, vejce rozmícháme va smetaně a těstoviny zalijeme. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.