Conchigliette v rybím vývaru
50 min.
Ingredience
- 60gramůBazalka
- 400gramůMořský ďas
- 200gramůRajčata
- 200gramůCuketa
- 1kusŠalotka
- 60gramůPetržel - nať
- 100gramůEstragon
- 1kusChilli paprička
- 200mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 1kusBobkový list
- 300gramůTěstoviny Conchigliette
- 3kusyPepř černý celý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vyřežeme z mořského ďasa plátky, stáhneme kůži, rozsekáme na kusy páteř a uschováme i s odřezky. Připravíme rybí vývar. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Pórek omyjeme a pokrájíme.
- 2Do pánve vhodíme nasekanou rybí páteř a odřezky, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájený pórek, omytou petrželku a bobkový list, zrnka pepře, přilijeme studenou vodu a bílé víno. Vše osolíme. Uvedeme do varu, průběžně odstraňujeme pěnu a vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Vývar přecedíme.
- 3Pokrájíme plátky z mořského ďasa na kostičky, odkrojíme stopku z cuket, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Papričku nasekáme na jemno. Spaříme rajčata a nasekáme. Bazalku, petrželku a estragon nasekáme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme.
- 4Na oleji smažíme šalotku. Přidáme na kostičky pokrájené cukety a na kostičky pokrájené rybí maso a vše krátce na prudkém ohni osmažíme, aby rybí maso po všech stranách mírně zezlátlo. Přidáme papričku, špetku soli a pepře, přilijeme víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Přidáme nasekaná rajčata, rybí vývar a vše cca 5 minut povaříme.
- 5Uvaříme těstoviny v osolené vodě a přidáme do rybího vývaru s cuketami. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou, bazalkou a estragonem. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.