Couralka
30 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVoda pitná
- 350gramůZelí červené - sterilizované
- 1špetkaSůl
- 400gramůBrambory
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelí i s lákem dáme do hrnce, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka. Mouku rozkvedláme s kyselým mlékem, smetanou nebo jogurtem a zavaříme do polévky.
- 2Můžeme dochutit cukrem a octem.
- 3Podáváme s horkými brambory nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.