Crostini s fazolovým krémem
30 min.
Ingredience
- 12krajícůBageta
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůFazole
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
266 mg
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Bagetu nakrájenou na plátky potřeme po obou stranách částí oleje, osolíme a opepříme. Urovnáme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut dokřupava.
- 2Do hrnce s vroucí vodou vsypeme vyloupané zelené fazole, povaříme 2 minuty, scedíme a zchladíme studenou vodou. Z fazolí sloupneme tvrdou slupku.
- 3Několik fazolí necháme stranou na ozdobu a zbylé vsypeme do mixeru spolu s oloupanou šalotkou, česnekem, zbylým olejem a estragonem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou osolíme a opepříme.
- 4Topinky pastou potřeme těsně před podáváním. Ozdobíme celými fazolemi a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.