Crostini s rajčaty a sladkou bazalkou pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
20 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 50gramůBazalka
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 8krajícůChléb bezlepkový
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky. Pokapeme lžící olivového oleje, zasypeme nadrobno nasekanou bazalkou a opepříme.
- 2Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme.
- 3Na toasty naneseme směs rajčat s bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.