Čtyřbarevná pizza
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůTuňák v oleji
- 2kusyRajčata
- 2lžíceKečup
- 100gramůŠunka drůbeží
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- Těsto
- 140mililitrůVoda pitná
- 3lžíceEuro Shopper Olivový olej z pokrutin
- 1lžičkaSůl
- 15gramůDroždí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z rozdrobeného droždí a vlažné vody necháme vzejít kvásek. Vzešlý kvásek přidáme do mouky spolu s ostatními surovinami na těsto. Vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (podle potřeby můžeme přidávat mouku), které necháme kynout na teplém místě asi 40 minut.
- 2Vykynuté těsto rovnoměrně rozválíme do vhodné pečící formy.
- 3Potřeme nejdříve olejem, potom rozetřeným česnekem se solí. Pak dáme tenkou vrstvu kečupu (nebo drcených rajčat). Poklademe plátky kuřecí šunky, kousky konzervovaného tuňáka, na kousky nakrájenými rajčaty a žampiony. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.