Čufty
60 min.
Ingredience
- 2lžíceSádlo škvařené
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1kusVejce slepičí
- 0,13litrZakysaná smetana
- 4lžíceRýže loupaná
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
440 mg
Cukr
905 mg
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, dobře propereme, necháme řádně okapat a poté ji spolu s masem umeleme. Přidáme vejce, sůl, okořeníme, řádně rozmícháme a vytvoříme z ní kuličky ve velikosti vlašských ořechů a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme lžíci sádla a kuličky opečeme. Poté zalijeme vodou do výšky čufet, tedy aby byly pouze zakryté.
- 2Mezitím si z druhé lžíce sádla uděláme ze sádla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji šťávou z čufet a necháme 10 minut provařit.
- 3Čufty vyskládáme do nahřáté mísy, omáčku zalijeme větší částí kyselé smetany krátce povaříme.
- 4Na závěr do omáčky přilijeme žloutky rozkvedlané ve zbytku smetany a již nevaříme, neboť by se nám žloutky srazily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.