Čufty

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
440 mg
Cukr
905 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, dobře propereme, necháme řádně okapat a poté ji spolu s masem umeleme. Přidáme vejce, sůl, okořeníme, řádně rozmícháme a vytvoříme z ní kuličky ve velikosti vlašských ořechů a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme lžíci sádla a kuličky opečeme. Poté zalijeme vodou do výšky čufet, tedy aby byly pouze zakryté.
  • 2
    Mezitím si z druhé lžíce sádla uděláme ze sádla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji šťávou z čufet a necháme 10 minut provařit.
  • 3
    Čufty vyskládáme do nahřáté mísy, omáčku zalijeme větší částí kyselé smetany krátce povaříme.
  • 4
    Na závěr do omáčky přilijeme žloutky rozkvedlané ve zbytku smetany a již nevaříme, neboť by se nám žloutky srazily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.