Cuketa nakládaná s česnekem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme malé cukety, očistíme je a důkladně omyjeme. Rozdělíme do sklenic, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, česnek dle chuti a feferonky.
  • 2
    Vodu smícháme s octem, cukrem a kořením a přivedeme k varu. Přisypeme petol, promícháme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme cukety a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 15 minut.
  • 3
    Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.