Cuketa nakládaná s česnekem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramCuketa
- 1kusCibule
- 1,75litryVoda pitná
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 100gramůCukr krystal
- 1kusPetol
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyFeferony
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Použijeme malé cukety, očistíme je a důkladně omyjeme. Rozdělíme do sklenic, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, česnek dle chuti a feferonky.
- 2Vodu smícháme s octem, cukrem a kořením a přivedeme k varu. Přisypeme petol, promícháme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme cukety a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 15 minut.
- 3Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.