Cuketa plněná žampiony

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na rozehřátém másle krátce osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku s česnekem. Přidáme okapané, nakrájené žampiony a podle chuti osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody, zamícháme a podusíme 5 minut. Potom vmícháme žloutek, nastrouhaný sýr a necháme vychladnout. Omyté cukety nakrájíme na špalíčky vysoké asi 3cm. Zbavíme je semínek a necháme krátce spařit v horké osolené vodě. Vychladlé cukety plníme žampionovou směsí. Urovnáme je do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.