Cuketa se šunkou a vajíčkem
33 min.
Ingredience
- 100gramůCuketa
- 3kusyRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 120gramůŠunka krůtí
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 2špetkyCukr krupice
- 2kusyŽampiony čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou cuketu, rajčata, papriku a žampióny pokrájíme na kostičky velké přibližně 2x2cm. Krůtí šunku (v celku) nakrájíme na proužky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.
- 2V hlubší pánvi si na rozehřátém oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní žampióny, krátce je orestujeme, přidáme papriku, po chvilce rajčata, směs ochutíme solí, pepřem, česnekem a 1-2 špetkami cukru. Pod poklicí zeleninu dusíme přibližně 10 minut.
- 3Mezitím si v druhé pánvi na zbytku oleje (1/2 lžíce) krátce osmažíme šunku, pak ji přimícháme k zelenině a pod poklicí společně dusíme ještě 2 minuty. Na zbylý omastek si rozklepneme 2 vejce a usmažíme volská oka. Ochutíme je solí a žloutky posypeme pálivou paprikou.
- 4Na talíře rozdělíme zeleninu se šunkou, do středu zeleniny položíme volská oka a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.