Cuketová omáčka
25 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCuketa
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,25litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
779 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme máslo a asi 2 minuty na něm podusíme cukety nakrájené na 3 cm dlouhé hranolky.
- 2Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky a dusíme doměkka. Zaprášíme moukou a promícháme, přilijeme vývar, smetanu, nasekanou petrželku a hodně opepříme.
- 3Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu a osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.