Cuketová polévka s mušlemi
20 min.
Ingredience
- 700gramůMušle slávky
- 1kusCitrony
- 80mililitrůOlej olivový
- 700gramůCuketa
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 1litrVývar rybí
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- 4plátkyChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mušle zahřejeme v přikrytém hrnci v troše vody, až se lastury otevřou. Vyjmeme je a z otevřených lastur vybereme maso a vrátíme zpět do vývaru, zavřené lastury vyhodíme.
- 2Nadrobno nasekaný česnek osmahneme na oleji, až je měkký a zlatavý. Nesmí být tmavý, protože tmavý česnek je hořký. Vmícháme na silné plátky nakrájené cukety, nastrouhanou kůru z citrónu a koriandr, potom přidáme rybí vývar. Uvedeme do varu a přikryté vaříme 10-15 minut, až jsou cukety měkké.
- 3Polévku rozmixujeme, přidáme mušle a vývar z mušlí a prohřejeme, již však nevaříme, jinak by mušle ztvrdly.
- 4Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s opečeným toastovým chlebem potřeným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.