Cuketová polévka s mušličkami
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceKerblík
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrnekTěstoviny čtyřvaječné
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 1kusCuketa
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
848 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli dáme do kastrolu s olejem a smažíme ji dokud nezesklovatí. Přilijeme kuřecí vývar a uvedeme do varu.
- 2Do vroucího vývaru přidáme nastrouhanou cuketu s těstovinami. Snížíme teplotu a vaříme asi 15 minut - dokud nejsou těstoviny měkké. Osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Dochutíme zakysanou smetanou.
- 3Před podáváním ozdobíme nasekaným kerblíkem. ( 1 hrnek polévkových těstovin, nejlépe mušliček, citronovou šťávu a zakysanou smetanu přidáváme nakonec a to podle chuti, cuketu vybereme mladou ).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.