Cuketová sekaná s mletým masem
70 min.
Ingredience
- 700gramůCuketa
- 2kusyCibule
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůVepřové maso mleté
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaMajoránka
- 150gramůSalám Gothajský
- 3kusyVejce slepičí
- 180gramůOvesné vločky
- 2lžíceStrouhanka
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
52 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Pak ji na hrubém struhadle nastrouháme do mísy.
- 2Očištěnou cibuli nadrobno pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. V pánvi na másle s olejem (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní mleté vepřové libové maso, sůl, pepř, kmín, majoránku, promícháme a smažíme asi 5-8 minut dozlatova.
- 3Měkký salám pokrájíme nadrobno (nebo nastrouháme) a přiložíme k cuketě. Přidáme mleté vepřové maso s cibulí, žloutky, sýr, promyté ovesné vločky, vše důkladně promícháme, dosolíme podle chuti (1 lžička) a zlehka zamícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílků.
- 4Vymažeme pekáč olejem (2 lžíce), vysypeme strouhankou a dáme do něj cuketovou sekanou.
- 5Pečeme přibližně 35 minut při 220°C dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.