Cuketové čevapčiči
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůCuketa
- 400gramůHouby čerstvé
- 100gramůTuk
- 2lžičkyMajoránka
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, nakrájené houby podusíme na části rozpáleného tuku do poloměkka.
- 2Potom přidáme omyté a nastrouhané cukety, ze kterých jsme vymačkali část vody. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce a zahustíme strouhankou. Ze vzniklé tuhé směsi tvoříme válečky a opékáme je na rozpáleném tuku.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.