Cuketové lečo po italsku
30 min.
Ingredience
- 400gramůCuketa
- 7kusůRajčata
- 7kusůPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli osmahneme na opečených kostičkách slaniny.
- 2Přidáme olej, na kousky nakrájené cukety, na nudličky nakrájené papriky, sůl a oregano. Vše dusíme asi 10 minut. Potom vmícháme na plátky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a ještě 5 minut dusíme.
- 3Nakonec pokrm zalijeme vejci a mícháme, až ztuhnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 11. 7. 2016
Cuketové lečo po italsku
Při dnešních 35 stupních nám lečo sedlo. V lednici hromada cuket. Mám radost, že jsem část spotřebovala a manžel si při tom ani nevšiml. Místo 3 vajec jsem dala 5ks. Máme to tak rádi. Všichni si pochvalovali. Díky za tip.