Cuketové řízky s Parmezánem
30 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 100gramůSýr Parmezán
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
60 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
558 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce s vodou a směs mírně osolíme. V jiné misce smícháme nastrouhaný sýr se strouhankou. Plátky cukety obalíme v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance se sýrem. Řízky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.