Cuketové špagety s boloňskou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCuketa
- 0,5kilogramMaso mleté - mix
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoření Mleté maso
- 2lžíceOlej olivový
- 400mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej, nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky a dáme opékat. Když cibule a česnek zezlátne, přidáme mleté maso.
- 2Osolíme a opepříme a opékáme, dokud nezhnědne. Zalijeme vývarem, necháme chvíli podusit a přidáme protlak. Okořeníme směsí na mletá masa. Ztlumíme oheň, přikryjeme směs pokličkou a necháme dusit.
- 3Mezitím si pomocí spiralizéru nebo škrabky nakrájíme cuketu na tenké nudle a nastrouháme mrkev. Tu přidáme do omáčky. Po 20 minutách sundáme omáčku z plotny a zalijeme jí cuketový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.