Cuketové závitky se sardelkou a tuňákem
55 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 160gramůTuňák v oleji
- 2decilitryOlej olivový
- 1kusCibulka jarní
- 2kusySardelové řezy
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaKapary
- 3lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
299 mg
Cukr
616 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájíme podélně jednu středně velkou cuketu na plátky tak, aby byly co nejtenčí, můžeme použít i škrabku na brambory. Druhou, přibližně stejně velkou cuketu nakrájíme buď ostrým nožem nebo speciální škrabkou na nudličky julienne (o síle sirky, případně tenčí, dlouhé 2,5 - 5 cm), osolíme a necháme půl hodiny odležet.
- 2Dvě lžíce oleje rozehřejeme v pánvi s vyšším okrajem, přidáme pokrájenou cibulku, sardelové řezy a spolu s vypocenou, nakrájenou cuketou dusíme asi 15 minut, dokud se sardelky nerozpustí a neprolnou s ostatními ingrediencemi. Není třeba solit, sardelky jsou slané dost, opepříme a necháme vychladnout.
- 3V míse promícháme tuňáka s vejcem, kapary, parmezánem a strouhankou, osolíme a opepříme (můžeme i rozmixovat), přidáme vychladlou cuketovou směs a opět smícháme.
- 4Na plátky z druhé cukety nanášíme lžičkou trochu připravené směsi, plátky srolujeme a postavíme do zapékací mísy vytřené máslem a vysypané strouhankou. Závitky opíráme o sebe, aby se nerozbalily, nebo můžeme každý závitek také spojit párátkem, případně z několika závitků vytvořit špízy na jehle či špejlí. Zakapeme dostatečně olivovým olejem a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.