Cuketové zelí
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůCuketa
- 50gramůTuk
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté cukety nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme cukety a dusíme doměkka. Podušené zelí zaprášíme moukou a ochutíme cukrem, octem, kmínem, solí a pepřem.
- 3Nakonec ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 21. 9. 2015
Cuketové zelí
Cuketové zelí – jednoduchý a rychlý recept, za který mohu dát pět hvězdiček. Chuťově vyvážený, hodí se k masu a ke knedlíkům. Opravdu jsme si na něm pochutnali, a jestliže cukety nemusíte kupovat a potřebujete je spotřebovat jako my, protože se vám jich letos urodilo nadměrné množství, není nic lepšího než tento recept. 😁