Cuketový nákyp
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůCuketa
- 200gramůSalám měkký
- 50mililitrůOlej olivový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusČesnek
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cuketu očistíme, oloupeme a nastrouháme nadrobno spolu se sýrem a salámem. Přidáme vejce, olej, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek. Vše zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dle potřeby dochutíme pepřem a solí.
- 2Vypracovanou hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a při 180 °C pečeme dorůžova. Hotový nákyp můžeme podávat s vařenými bramborami či pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.