Cuketový nákyp s žampiony
60 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 250gramůCuketa
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůBrambory
- 2,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mladou cuketu a očištěné žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, dáme je do mísy, posypeme 1 lžičkou soli, kmínem a promícháme. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, pokrájíme na kolečka, dáme je do mísy, osolíme je (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem.
- 2V zapékací míse rozpálíme olej, na kterém plátky žampionu osmažíme dozlatova. Osolíme je, posypeme pepřem a přilijeme 2,5 dl vody. Pod pokličkou dusíme 1 minutu, přidáme plátky brambor, zakryjeme a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Mezitím několikrát promícháme. Pak hrnec sundáme z plotny, plátky cukety s rajčaty vmícháme do směsi s vyšlehaným bílkem.
- 3Formu na nákyp si vymažeme máslem, všechnu směs vyklopíme do formy, povrch posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe plátky anglické slaniny. Formu dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 35-40 minut.
- 4Nákyp podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.