Cuketový nákyp se sýrem feta

85 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou cuketu povaříme v páře 12-15 minut. Dřevěnou lžící vymačkáme přebytečnou tekutinu, cuketu nakrájíme na menší kousky, vložíme do mísy.
  • 2
    Fetu namočíme do teplé vody na 10 minut a necháme okapat. Potom sýr rozmačkáme, rozetřeme na kaši, smícháme s kousky cukety v míse. Přidáme ušlehaná vejce, nasekané, opražené ořechy, nasekaný kopr, petrželku, nastrouhaný sýr a nakonec pepř. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Směs vlijeme do máslem vymazané formy, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a nákyp pečeme 45-50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.