Cukety ve vinné omáčce
35 min.
Ingredience
- 400gramůCuketa
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cukety omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Osmahneme je po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme je a položíme na papírovou utěrku.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a podusíme v pánvi. Podlijeme citronovou šťávou a vínem, přidáme plátky cuket a vše osolíme a opepříme.
- 3Pánev odstavíme z plotny a pokrm necháme vychladnout. Podáváme s čerstvou bagetou.
- 4Cukety v omáčce můžeme podávat i teplé jako přílohu ke grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.