Curyšské telecí maso
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůTelecí plec
- 3lžíceOlej stolní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na nudličky nebo na kostky a po částech opečeme za stálého míchání na oleji. Opečené maso osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
- 2Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle v pánvi, přidáme očištěné, nakrájené žampióny a chvíli podusíme. Nakonec přidáme opečené maso, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme horkým vývarem a dusíme podlité bílým vínem.
- 3Před koncem dušení přilijeme smetanu a omáčku jen prohřejeme.
- 4Maso upravíme do nahřáté mísy, posypeme nasekanou petrželkou a poprášíme mletou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.