Curyšské telecí se smetanou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramTelecí kýta
- 2decilitryVíno bílé
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
516 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso z telecí kýty nakrájíme na velmi tenké nudličky a opečeme na másle. Než maso pustí šťávu, vyjmeme je z pánve a dáme odležet do tepla.
- 2Na pánvi pak zpěníme cibulku, poprášíme moukou a zředíme bílým vínem. Povaříme, přilijeme smetanu, omáčku necháme mírně zhoustnout a dobře okořeníme pepřem a solí.
- 3Do takto upravené omáčky vložíme opečené telecí maso, ale již nevaříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.