Curyšský cechovní špíz
45 min.
Ingredience
- 1kilogramJátra hovězí
- 200gramůAnglická slanina
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2,5lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
716 mg
Cukr
29 mg
Postup přípravy
- 1Telecí nebo hovězí játra nakrájíme na malé kousky, opepříme, poklademe lístky šalvěje a každý kousek jater obalíme slaninou nakrájenou na plátky.
- 2Napichujeme na špízovací jehly, opečeme ze všech stran na másle – a necháme dojít v troubě nebo na plotýnce. Přitom průběžně poléváme šťávou.
- 3Až nakonec osolíme a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.