Dalmátské vepřové řízky
60 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžíceHořčice
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
496 mg
Cukr
829 mg
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na sádle.
- 2Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mletou papriku a směs rozprostřeme na opečené řízky. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, citronovou kůru i šťávu a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme bílým vínem a vodou.
- 3Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.