Dalmátské vepřové řízky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
496 mg
Cukr
829 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na sádle.
  • 2
    Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mletou papriku a směs rozprostřeme na opečené řízky. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, citronovou kůru i šťávu a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme bílým vínem a vodou.
  • 3
    Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.