Daňčí guláš ďábelský
120 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 300gramůCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 30gramůJíška instantní
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 3gramyMajoránka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyKmín drcený
- 30gramůFeferony
- 4stroužkyČesnek
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 20mililitrůOmáčka k masu ďábelská
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
37 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, na něm zpěníme cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, chvilku restujeme. Jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk, posypeme sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou nálevu z feferonek, vývarem z kostí, ochutíme česnekem, feferonkami, kmínem, přilijeme trochu ďábelské omáčky a zvolna dusíme téměř do měkka. Zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou, dodusíme.
- 3Guláš podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.