Daňčí guláš na houbách
120 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 60gramůSádlo škvařené
- 50gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3stroužkyČesnek
- 3gramyJalovec
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůTrnky
- 2gramyKmín drcený
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 2gramyTymián sušený
- 30gramůJehličí borové
- 15gramůFeferony
- 360gramůChléb celozrnný žitný
- 120gramůZakysaná smetana
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
25 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Daňčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na nudličky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, z feferonky vyškrábneme semínka a lusk nasekáme najemno.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dožluta. Na cibulový základ nasypeme kostky masa, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme mletou paprikou, podlijeme pivem a krátce podusíme.
- 3Okořeníme tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, přidáme trnky, česnek, houby, feferonku a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Do guláše ponoříme větvičku s jehličím, aby nám guláš krásně ovoněla. Necháme projít varem a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření, guláš rozdělíme do talířů, doplníme krajíčky čerstvého chleba a servírujeme s kysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.