Daňčí guláš na paprice
115 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 300gramůCibule
- 250gramůPaprika červená
- 20gramůFeferony
- 5stroužkůČesnek
- 100gramůChléb konzumní
- 50gramůOlej rostlinný
- 3gramyKmín celý
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůOcet vinný
- 50gramůSádlo škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1200mililitrůVoda pitná
- 300gramůRohlíky celozrnné
- 3gramyMajoránka
- 4gramyKoření Zvěřina
- 120gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme octem, olejem, posypeme zvěřinovým kořením, promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a necháme odležet. Mezitím vykrojíme z paprik jádřince, lusky nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme celý kmín, krátce osmahneme, přidáme kořeněné maso s cibulí, rajčatový protlak a osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, podle chuti dosolíme a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme pokrájené papriky, feferonku, chlebovou střídku, česnek, ovoníme majoránkou a dodusíme.
- 3Guláš podáváme s tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.