Daňčí guláš na paprice

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme octem, olejem, posypeme zvěřinovým kořením, promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a necháme odležet. Mezitím vykrojíme z paprik jádřince, lusky nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme celý kmín, krátce osmahneme, přidáme kořeněné maso s cibulí, rajčatový protlak a osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, podle chuti dosolíme a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme pokrájené papriky, feferonku, chlebovou střídku, česnek, ovoníme majoránkou a dodusíme.
  • 3
    Guláš podáváme s tmavým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.