Daňčí guláš na slanině

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z daňčího masa ořežeme blanky, maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci na rozehřátém sádle osmahneme polovinu slaninových kostiček, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, podusíme, vysmahneme na tuk, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme kmín, česnek, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. V trošce vody rozmícháme mouku, guláš zahustíme. V pánvi rozpustíme máslo, osmažíme na něm zbylou slaninu, přimícháme do guláše, nakonec ovoníme majoránkou, provaříme, dochutíme Podravkou, dodusíme.
  • 3
    Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.