Daňčí guláš na slanině
90 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 300gramůCibule
- 300gramůSlanina vepřová
- 60gramůSádlo škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 6stroužkůČesnek
- 1200mililitrůVoda pitná
- 2gramyKmín drcený
- 3gramyMajoránka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyPodravka
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z daňčího masa ořežeme blanky, maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci na rozehřátém sádle osmahneme polovinu slaninových kostiček, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, podusíme, vysmahneme na tuk, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme kmín, česnek, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. V trošce vody rozmícháme mouku, guláš zahustíme. V pánvi rozpustíme máslo, osmažíme na něm zbylou slaninu, přimícháme do guláše, nakonec ovoníme majoránkou, provaříme, dochutíme Podravkou, dodusíme.
- 3Guláš podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.