Dančí guláš na víně s rumem
100 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 300gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůSádlo škvařené
- 50mililitrůRum
- 250mililitrůVíno červené
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 3gramyNové koření celé
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 3gramyKmín drcený
- 3gramyMajoránka
- 3gramyJalovec
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dančí maso odblaníme, nakrájíme na menší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě.
- 3Jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, špetkou pálivé papriky, podlijeme červeným vínem, rumem, okořeníme novým kořením, jalovcem, kmínem, přidáme česnek a dusíme zvolna téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vroucí vodou. Guláš zahustíme tmavou jíškou, přimícháme majoránku a dodusíme.
- 4Před podáváním vyjmeme z guláše celé koření. Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.