Daňčí guláš s kořenovou zeleninou

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, citronovou kůru nastrouháme najemno.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přidáme kousky masa a osmahneme. Maso vyndáme, na sádlo v hrnci nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou a osmažíme dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, osolíme, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme maso, posypeme zvěřinovým kořením, podlijeme trochou vody a podusíme. Přidáme citronovou kůru, zakápneme octem, přimícháme rybízovou marmeládu, dochutíme cukrem a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.
  • 3
    Před podáváním z guláše vyndáme celé koření, guláš doplníme plátky bílé veky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.