Daňčí guláš s kořenovou zeleninou
120 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 100gramůSádlo škvařené
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 250gramůCibule
- 2gramyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5mililitrůOcet vinný
- 20gramůMarmeláda rybízová
- 5gramůCukr krupice
- 15gramůCitronová kůra
- 300gramůVeka
- 4gramyKoření Zvěřina
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, citronovou kůru nastrouháme najemno.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přidáme kousky masa a osmahneme. Maso vyndáme, na sádlo v hrnci nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou a osmažíme dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, osolíme, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme maso, posypeme zvěřinovým kořením, podlijeme trochou vody a podusíme. Přidáme citronovou kůru, zakápneme octem, přimícháme rybízovou marmeládu, dochutíme cukrem a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.
- 3Před podáváním z guláše vyndáme celé koření, guláš doplníme plátky bílé veky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.