Daňčí guláš s lečem

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme a lečo ze sklenice scedíme.
  • 2
    V hrnci na sádle osmahneme cibuli do zlatova, přisypeme kousky masa, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, orestujeme v tuku, osolíme, opepříme. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek, kmín, jalovec a podusíme. Když se tekutina téměř odpaří, podlijeme vývarem a dusíme 40 minut. Nyní zahustíme tmavou jíškou, přimícháme scezené lečo a dodusíme. Nakonec podle chuti dosolíme, dopepříme a odstavíme.
  • 3
    K tomuto guláši jsou vhodné vařené těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.