Daňčí guláš s lečem
100 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 400gramůCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 250gramůLečo sterilované
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 3gramyJalovec
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme a lečo ze sklenice scedíme.
- 2V hrnci na sádle osmahneme cibuli do zlatova, přisypeme kousky masa, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, orestujeme v tuku, osolíme, opepříme. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek, kmín, jalovec a podusíme. Když se tekutina téměř odpaří, podlijeme vývarem a dusíme 40 minut. Nyní zahustíme tmavou jíškou, přimícháme scezené lečo a dodusíme. Nakonec podle chuti dosolíme, dopepříme a odstavíme.
- 3K tomuto guláši jsou vhodné vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.