Dančí guláš s okurkami

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, nakládané okurky nakrjíme na nudličky, slaninu na drobné kostičky, červenou papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova. Na cibulový základ vložíme maso, osmažíme, osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, krátce podusíme, podlijeme vývarem z kostí, přisypeme proužky papriky, česnek, okurky, nové koření a dusíme zvolna téměř doměkka.
  • 3
    Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme.
  • 4
    Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.