Dančí guláš s okurkami
120 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 200gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůSlanina vepřová
- 80gramůSádlo škvařené
- 100gramůPaprika červená
- 150gramůOkurky nakládané
- 10gramůSůl
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyNové koření celé
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůBrambory vařené
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, nakládané okurky nakrjíme na nudličky, slaninu na drobné kostičky, červenou papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova. Na cibulový základ vložíme maso, osmažíme, osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, krátce podusíme, podlijeme vývarem z kostí, přisypeme proužky papriky, česnek, okurky, nové koření a dusíme zvolna téměř doměkka.
- 3Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme.
- 4Guláš podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.