Daňčí guláš s rajčaty
110 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 150gramůOlej rostlinný
- 300gramůCibule
- 500gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 15gramůPetržel kudrnka
- 3gramyMajoránka
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 3stroužkyČesnek
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
30 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné daňčí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kostky masa, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a půl hodiny zvolna dusíme. Přidáme pokrájená rajčata, majoránku, česnek, petrželku a dodusíme. Podle potřeby podléváme vývarem. Rajčata by se měla úplně rozvařit na krém, proto guláš není třeba zahušťovat.
- 3Podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.