Daňčí kapsa plněná
80 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyTymián sušený
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůŠunka dušená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůJíška instantní
- 600gramůRýže dušená
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
32 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
609 mg
Postup přípravy
- 1Z odblaněné daňčí kýty nakrájíme silnější plátky, poté do každého nařízneme kapsu, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky, v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šunku se žampiony, orestujeme, přidáme vejce, osolíme, rychle promícháme a necháme ztuhnout.
- 2Touto směsí naplníme kapsy, které spíchneme párátky. V pánvi na oleji je osmahneme ze všech stran, přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, ochutíme tymiánem a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, upravíme na talíře, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby přilijeme vývar, zjemníme 40 g másla, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.