Dančí maso s vařeným bramborem a pikantní omáčkou
80 min.
Ingredience
- 400gramůDančí maso
- 40gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůTymián čerstvý
- 40mililitrůMartell cognac
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- Brambory
- 200gramůBrambory vařené
- 40gramůŠalotka
- 10mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 4gramyBazalka
- Omáčka
- 8gramůZázvor celý
- 40gramůŠalotka
- 4gramyChilli paprička
- 5gramůWorcester (worcesterská omáčka)
- 4mililitryOcet rýžový
- 100mililitrůKokosové mléko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
9 g
Cukr
515 mg
Postup přípravy
- 1Rozmarýn a tymián posekáme najemno, dančí maso zakapeme koňakem, obalíme v bylinkách a necháme chvíli uležet. Maso vložíme do pekáčku, přidáme lžíci másla, sůl, pepř a dáme do trouby péct. Podle potřeby podléváme.
- 2Zázvor nastrouháme, chilli papričku bez semínek posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme zázvor, chilli papričku, worcester, rýžový ocet, kokosové mléko a vaříme do zhoustnutí.
- 3Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, zakápneme ořechovým olejem, smícháme s posekanou bazalkou a orestovanou šalotkou.
- 4Upečené maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme kopečkem ochucených brambor a přelijeme trochou omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.