Daňčí plněné kotlety
50 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůHořčice
- 100gramůCibulka jarní
- 200gramůAnglická slanina
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 150gramůSýr balkánský
- 20gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
- 80gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety z daňka naklepeme, podélně nařízneme - ale nedořízneme - aby vznikla jakási kapsa. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a odložíme zatím stranou. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme. Drobnou cibulku osmahneme na kousku másla, necháme vychladnout. Do misky nasypeme osmahnutou cibulku, přidáme kostičky slaniny, zelenou cibulku a do misky rozdrobíme Nivu s balkánským sýrem. Promícháme, směsí naplníme kotlety. Okraje zpevníme párátky nebo sešijeme, kotlety položíme do pánve na rozpálený olej, zvolna smažíme z obou stran do měkka. V létě kotlety můžeme grilovat i venku.
- 2Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s bramborem na různé způsoby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.