Daňčí řízky na šípkách
75 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyDančí maso
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůŠípky sušené
- 1lžíceDžem meruňkový
- 150mililitrůVíno červené
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- Na jíšku
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na plátky, maso očistíme, šípky opláchneme.
- 2V pekáči na rozpáleném oleji zpěníme cibuli se zeleninou, vložíme maso, koření a maso opečeme. Poté podlijeme vývarem, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, šípky a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem.
- 3Měkké maso vyjmeme a držíme na teple.
- 4Do šťávy zašleháme jíšku, džem, víno a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
- 5Maso naporcujeme a servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.