Daňčí řízky na šípkách

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na plátky, maso očistíme, šípky opláchneme.
  • 2
    V pekáči na rozpáleném oleji zpěníme cibuli se zeleninou, vložíme maso, koření a maso opečeme. Poté podlijeme vývarem, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, šípky a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a držíme na teple.
  • 4
    Do šťávy zašleháme jíšku, džem, víno a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
  • 5
    Maso naporcujeme a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.