Daňčí závitky s klobásou
80 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 250gramůKlobása uzená
- 50gramůOkurky nakládané
- 100gramůCibule
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyPepř černý celý
- 3gramyJalovec
- 3gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 40gramůHořčice
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůBrambory vařené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pikantní klobásu nakrájíme na špalíčky, kyselé okurky na plátky, cibuli nadrobno.
- 2Plátky masa potřeme hořčicí, poklademe plátky okurky, přiložíme špalíček klobásy, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a lehce obalíme v mouce. V pekáčku rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme do pekáčku závitky a po obvodu osmažíme. Podlijeme trochou vody, ochutíme solí, pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Upečené závitky vyjmeme, ze šťávy vybereme celé koření, maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.