Dánská sekaná vařená v páře
110 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 5decilitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 5lžicMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
54 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
698 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí maso a mleté vepřové maso vložíme do mísy. Oloupanou cibuli jemně nastrouháme, přidáme k masu., doložíme hladkou mouku, sůl, čerstvě pomletý pepř, žloutek, směs promícháme a postupně do ní za stálého míchání přilijeme horkou 12 % smetanu. Mícháme do té doby, než se vše dokonale spojí a směs vychladne. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a lehce ho zapracujeme do masové směsi. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme, odložíme do misky.
- 2Formu na nákyp vytřeme dvěma lžícemi másla, vysypeme strouhankou a naplníme sekanou. Umístíme ji do většího hrnce s vařící vodou (1 - 1,5 litru), hrnec uzavřeme poklicí, snížíme teplotu a sekanou uvaříme v páře. Vaříme přibližně 60 až 90 minut. Uvařenou sekanou vyklopíme na teplou mělkou mísu, nakrájíme na plátky, polijeme rozpuštěným máslem (3 lžíce), posypeme petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.