Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami
155 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 125mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 12kusůAnčovička - filety
- 20mililitrůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1hrstŠvestky sušené
- 1hrstMandle
- 1200gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z vepřové kotlety bez kosti vcelku vytvoříme plát, který potřeme trochou soli.
- 2Do sušené švestky vložíme jednu mandli a zabalíme ji do filetované ančovičky. Švestky naaranžujeme doprostřed masa, důkladně opepříme a maso zabalíme do rolky. Aby se rolka nerozjela, stáhneme ji provázkem.
- 3Celou rolku potřeme lehce olejem a položíme na rošt v pekáči. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 30 minut, stáhneme teplotu na 180 °C, do pekáče přilijeme 125 ml vody a pečeme další 1,5 hodiny.
- 4Upečené maso vyjmeme a necháme 10 minut uležet, potom můžeme krájet maso na plátky.
- 5Do kastrůlku dáme asi 2 lžíce tuku z pekáče, zbytek vylijeme. Přidáme mouku a restujeme 1-2 minuty, přilijeme vývar, přivedeme k varu a vmícháme kousky krusty z pekáče. Vaříme asi 2-3 minuty než nám omáčka zhoustne. Dochutíme a omáčku podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.