Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami

155 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vepřové kotlety bez kosti vcelku vytvoříme plát, který potřeme trochou soli.
  • 2
    Do sušené švestky vložíme jednu mandli a zabalíme ji do filetované ančovičky. Švestky naaranžujeme doprostřed masa, důkladně opepříme a maso zabalíme do rolky. Aby se rolka nerozjela, stáhneme ji provázkem.
  • 3
    Celou rolku potřeme lehce olejem a položíme na rošt v pekáči. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 30 minut, stáhneme teplotu na 180 °C, do pekáče přilijeme 125 ml vody a pečeme další 1,5 hodiny.
  • 4
    Upečené maso vyjmeme a necháme 10 minut uležet, potom můžeme krájet maso na plátky.
  • 5
    Do kastrůlku dáme asi 2 lžíce tuku z pekáče, zbytek vylijeme. Přidáme mouku a restujeme 1-2 minuty, přilijeme vývar, přivedeme k varu a vmícháme kousky krusty z pekáče. Vaříme asi 2-3 minuty než nám omáčka zhoustne. Dochutíme a omáčku podáváme k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.