Dánské masové kuličky
30 min.
Ingredience
- 250gramůVepřové maso mleté
- 250gramůTelecí maso mleté
- 1kusCibule
- 200gramůRýže dušená
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme telecí a vepřové mleté maso s jemně nakrájenou cibulí, vmícháme rýži a postupně přiléváme studenou vodu. Přidáme sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a nasekaný tymián. Necháme odležet v chladu nejméně 1 hodinu.
- 2Ze směsi tvoříme kuličky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a smažíme po dobu 4-5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.