Ďas s liškami a jarními cibulkami
50 min.
Ingredience
- 50gramůBrusinky
- 200gramůCibule
- 400gramůLišky čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůMořský ďas
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
51 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z ďasa nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak očištěné lišky. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibuli a lišky. Přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme a podlijeme bílým vínem.
- 2Provaříme, přidáme vývar a smetanu a necháme jemně probublávat. Mírně zredukovanou omáčku posypeme petrželkou a odstavíme ze zdroje tepla.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme plátky ďasa a na kroužky nakrájené jarní cibulky. Osolíme a pepříme.
- 4Na talíř pripravíme smetanovou omáčku s liškami a opečené plátky ďasa, které poklademe cibulovými kroužky, a vše posypeme brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.