Datlová polévka s burskými oříšky a zeleninou
40 min.
Ingredience
- 5kusůŠalotka
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 2lžíceCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1kusČajot
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 0,25šálekKukuřice cukrová nakládaná
- 1hrstŘeřicha
- 5šálkůVývar drůbeží
- 1lžičkaDatle
- 1hrstRoketa
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceArašídy
- 1kusGalgan
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme pálivou směs ze šalotky nakrájené na kousky, rozmačkaného česneku, oloupaného a nakrájeného laosu, nasekaných chilli papriček, nepražených burských oříšků a krevetové pasty. Vše rozemeleme v mixéru. Přidáme trochu vývaru a směs vlijeme do pánvičky. Zalijeme zbytkem vývaru, přidáme drcené burské oříšky, cukr a cca 15 min povaříme.
- 2Datlovou dužinu mezitím namáčíme 15 min v 5 lžících teplé vody. Scedíme, odstraníme semínka a šťávu dáme stranou.
- 3Cca 5 min před dovařením dáme do vývaru na plátky nakrájený čajot, na kousky nakrájené fazole, kukuřici a zvýšíme intenzitu plamene. Minutu před koncem vmícháme lístky řeřichy a rokety. Přilijeme datlovou šťávu, dochutíme, rozdělíme do misek a podáváme. Můžeme dozdobit nasekanou zelenou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.